Arion paard in harmonie

Cranio voor Paarden
Arion Home  Even Voorstellen Cranio Sacraal Therapie  Massage  Instructie  Contact  en Tarieven

Cranio Sacraal in het kort 

Kort vertaald is Cranio → hoofd en Sacraal → heiligbeen. 

In de hersenen wordt vocht aangemaakt, dit vocht heeft een hele belangrijke functie en stroomt met een hele zachte 'golfslag' van hoofd tot heiligbeen. Het ritme wat hierbij ontstaat golft door het hele lichaam en al haar delen heen en is overal te voelen. Vanuit de hersenen ontstaat de stroming van het cranio sacrale vocht en zo zorgt het lichaam dat er nieuw vocht met voedingsstoffen in alle cellen van het lichaam wordt aangevoerd, afvalstoffen die in de cellen aanwezig zijn worden weer afgevoerd en opgenomen in de bloedbaan. Alle cellen in het lichaam hebben een celgeheugen dus alle lichamelijke en/of emotionele gebeurtenissen worden opgeslagen, dat heeft tot gevolg dat de doorstroming en verversing van het vocht geremd of zelfs gestopt wordt.

 Het lichaam is één groot verbonden netwerk, stagnatie van het functioneren van het ene lichaamsdeel heeft ook gevolgen voor de omliggende systemen en lichaamsdelen. Hierdoor kunnen op de langere termijn gezondheidsproblemen, gedragsproblemen of vage klachten ontstaan. Bij ernstige blessures (fysiek of mentaal) is dat natuurlijk meteen te signaleren. 

Met Cranio Sacraal therapie kijk ik naar het totaalbeeld en ga ik voelen waar er onbalans of weinig tot geen ritme is. Hier zit vaak een opeenhoping van afvalstoffen.
 

BehandelingSiam Behandeling Siam Isch
Tijdens de behandeling ga ik met verfijnde zachte manuele technieken weer ruimte creëren voor de doorstroming van het vocht. Hiermee maak ik mogelijk dat er weer balans en harmonie in lichaam en geest kan ontstaan en het oorspronkelijk natuurlijk evenwicht wordt hersteld en versterkt. Het immuunsysteem wordt weer aan het werk gezet en daarmee wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd. De inzet en de effecten zijn holistisch. 

De paarden laten soms subtiele en soms hele duidelijke reacties op de behandeling zien, zoals kauwen, likken, gapen, diepe ontspanning, schrapen, soms onrustig omdat het moeilijk of spannend voor het paard voelt. Paarden staan natuurlijk heel nauw in contact met hun lichaam en veranderingen in het lichaam kunnen heel vreemd aanvoelen. De uitdrukking in de ogen van het paard vertelt veel. Door de zachte methode is Cranio eigenlijk voor ieder paard geschikt. 

Ik ben in opleiding bij Cranio voor Paarden en heb inmiddels 4 modules afgerond. Nu aan de slag met de laatste opdrachten en dan rond ik mijn opleiding graag af tijdens het examen.