Arion paard in harmonie

Arion Instructie Lesgeven Paarden
Arion Home  Even Voorstellen Cranio Sacraal Therapie  Massage  Instructie  Contact  en Tarieven

Lesgeven
/ Instructie

Voor mij is het belangrijk dat mens en paard plezier hebben tijdens hun samenwerking. Op wat voor manier of welk 'niveau' dan ook.

Één van mijn doelstellingen tijdens het lesgeven is dat de ruiter leert voelen en begrijpen. Voelen hoe het paard beweegt, hoe hij zich voelt en hoe hij zou kunnen bewegen. Voelen wat de effecten zijn van onze zit, lichaamshouding, onze uitstraling en onze gedachten. Daarnaast is het belangrijk om het paard te begrijpen. Waarom reageert hij op die manier, waarom beweegt hij zoals hij doet. Begrijp de fysieke en mentale (on)mogelijkheden van je paard. Hoe meer je je verdiept in je paard, hoe beter jullie band zal worden en hoe meer plezier je beide zal hebben.

Paardrijden is een teamsport; jij kan een team vormen met je paard. Voorwaarde voor een goed team is onderlinge gelijkwaardigheid, gevoel, begrip en samenwerking. Combineer deze facetten en je paard zal je nog verrassen.

Ik probeer met mijn paarden ook veel af te wisselen. Dressuurmatig onder het zadel, aan de hand gymnasticeren, longeren, met dubbele lijnen/longe werken, met balkjes werken en buitenrijden.

In de lessen wissel ik ook graag af. Ik probeer in te spelen op het paard en de situatie en daarmee flexibel te blijven in het 'lesplan'.

In 2013 ga ik starten met de opleiding tot Basic Trainer bij het NCSAH (Neo-Classical School for the Art of Horsemanship). Dit is het begin van een 6-jarige opleiding, waarbij veel aandacht wordt besteed aan alle aspecten rondom training en de gezondheid van het paard.