Arion paard in harmonie

Riana Snel Plezier met je Paard
Arion Home  Even Voorstellen Cranio Sacraal Therapie  Massage  Instructie  Contact  en Tarieven

(Sport)Massage


Een paard is een krachtig dier en als hij goed in zijn vel zit ook een heel atletisch dier. De één natuurlijk iets meer dan de ander, afhankelijk van ras, leeftijd en lichaamsbouw. Door verschillende oorzaken krijgen eigenlijk alle paarden te maken met spierproblemen/-klachten. Dit ontstaat vaak geleidelijk. Het is mogelijk de gevolgen hiervan te beperken of te verbeteren door (regelmatig) je paard te (laten) masseren.

Als er een probleem in een spier ontstaat, blijft het nooit bij die ene spier. Alles in het lichaam werkt samen, dus de ene spiergroep beïnvloed de volgende en zo verder. Zo heeft het niet alleen effect op andere spiergroepen, maar kunnen door spierspanning ook andere problemen in het lichaam ontstaan en vice versa.

Ik ben opgeleid te masseren volgens de Jack Meagher Methode. Hierbij ga ik op zoek naar specifieke punten in de spier, waar ik met rustige druk en fricties zorg voor een verhoogde doorbloeding op die plek, waardoor de afvalstoffen die door de druk vrijkomen afgevoerd kunnen worden. Daarnaast maak ik met knedingen de hele spier los(ser). Door gebruik te maken van een specifiek triggerpoint is het makkelijker de rest van de spier los te masseren.

Door verklevingen in de spier, die te voelen zijn als harde plekken of gehele strakheid in spieren, worden afvalstoffen niet (goed) afgevoerd. Zuurstof en 'brandstof' kunnen door de verkleving niet meer goed worden aangevoerd binnen de spier. De aan- en afvoer is van levensbelang voor de spier en haar functioneren. Door gebrek van aan- en afvoer kan een spier niet meer goed ontspannen en ontstaat er pijn en een beperking in de beweging.

Belangrijk om te weten is dat spierproblemen nooit vanzelf overgaan!

Als basis ga ik uit van 3 behandelingen, met 1 á 2 weken tussen elke behandeling. Hoe het precies verloopt gebeurt natuurlijk in overleg. De eerste behandeling is het meest pittig voor het paard, omdat er gewerkt wordt op de gevoelige plekken in de spier. De opvolgende behandelingen zijn vaak makkelijker voor het paard. Binnen 2 uur na de massage is het de bedoeling dat het paard een half uur beweging krijgt (stap, draf en galop). Ik heb voorkeur voor onbelaste beweging voor het paard. Door de beweging komt de doorstroming in de spieren goed op gang en kunnen de, door de massage vrijgekomen, afvalstoffen afgevoerd worden.