Arion paard in harmonie

Riana Snel Massage Cranio Lesgeven
Arion Home  Even Voorstellen Cranio Sacraal Therapie  Massage  Instructie  Contact  en Tarieven

Over mijzelf


Ik ben Riana Snel, geboren in 1980. Ik ben getrouwd met een superfijne man en trotse moeder van drie kinderen. Op dit moment heb ik 'drie' paarden; een ruin (Tres Chique), een jonge hengst (Indra) en een jonge merrie (Dara). Tres Chique en Piola (haar heb ik in maart 2014 moeten laten inslapen) hebben een hele belangrijke bijdrage geleverd aan mijn ontwikkeling in paardenkennis, paardengevoel en persoonlijke groei.

Deze twee paarden hebben een bijzondere geschiedenis. Mijn merrie is als jaarling achterover gevallen en ik heb de afgelopen 11 jaar geprobeerd de gevolgen in beeld te krijgen en beperkingen te verbeteren en op te lossen. Ze is ook als 7,5-jarige geopereerd aan een kieswortelontsteking, met de nodige gevolgen van dien. Mijn ruin heeft als 4-jarige vastgezeten met zijn voorbeen in de tralies, waardoor hij onder andere een scheurtje in het rechterbekken heeft gehad. Dit heb ik pas een paar maanden later ontdekt bij de praktijk van Erik Laarakkers. Al met al ben ik de afgelopen jaren volop op zoek geweest naar antwoorden en oplossingen. Nou, ik ben erachter dat kant en klare oplossingen niet bestaan J. De combinatie van alles; dat heeft mij en mijn paarden wel veel gebracht.  

Ik heb in mijn zoektocht naar het beste voor mijn paarden verschillende therapeuten mijn paarden laten behandelen, waaronder holistische behandelingen bij Praktijk Den Hoek, acupunctuur, osteopathie, masseur, homeopathie, bioresonantie.  

Ik heb samen met mijn paarden verscheidene cursussen en clinics gevolgd.  

Zelf heb ik de 1e fase van de ORUN opleiding gedaan, een cursus Ttouch, een opleiding humane sportmassage en een opleiding voor het masseren van paarden volgens de Jack Meagher Methode.  

Ik heb alle modules voor Cranio Sacraal Therapeut voor Paarden afgerond. In 2013 ben ik naar de Medische Hogeschool in Hannover geweest en heb daar een cursus voor lymfedrainage bij paarden gevolgd, een hele waardevolle aanvulling. 

Vanaf januari 2013 volg ik de professionele opleiding bij het NCSAH (Neo-Classical School for the Art of Horsemanship). De totale opleiding duurt 6 jaar, waarbij ik me in het laatste jaar wil specialiseren als revalidatietrainer.
Riana Snel Cranio Massage Instructie